preskoči na sadržaj

Gimnazija A. G. Matoša Đakovo

 > Naslovnica
Vijesti

Nacionalna oznaka kvalitete za eTwinning projekt Svjetski tjedan svemira 2 – SPACE WEEK i obilježavanje Svjetskog tjedna svemira 2021.

Autor: Spomenka Hardi, 22. 10. 2021.

Učenici trećeg razreda izborne nastave fizike sudjelovali su u šk. god. 2020./21. u eTwinning projektu Svjetski tjedan svemira 2 – SPACE WEEK. Projektu su se priključili i još neki učenici tada trećeg prvog razreda, pod vodstvom prof. Spomenke Hardi. Za svoj rad su dobili nacionalnu oznaku kvalitete, a kakve su aktivnosti odradili, možete pročitati na poveznici:
http://gimnazija-agmatosa-dj.skole.hr/?news_id=1307#mod_news

I ove godine su učenici drugih razreda, koji pohađaju izbornu nastavu fizike, obilježili Svjetski tjedan svemira. Tema ovogodišnjeg Svjetskog tjedna svemira bila je Žene u svemiru. Učenici su istražili koje su to žene najviše sudjelovale u svemirskim istraživanjima i kako su doprinijele razvoju novih spoznaja u području astronomije i astrofizike. Na zajedničkom posteru možete vidjeti koje su astronautkinje za njih bile zanimljive i pročitati nešto o njihovom životu i radu.

Na fotografijama možete vidjeti učenike za vrijeme prezentacije svojih istraživanja.

Svoje aktivnosti vezane uz Svjetski tjedan svemira registrirali smo na službenoj stranici Word Space Week 2021.
https://www.worldspaceweek.org/events/event-list/

Spomenka Hardi, mag. educ. math. et phys.
CMS za škole logo
Gimnazija A. G. Matoša Đakovo / +385 31 814060, HR-31400 Đakovo / gimnazija-agmatosa-dj.skole.hr / ured@gimnazija-agmatosa-dj.skole.hr
preskoči na navigaciju