preskoči na sadržaj

Gimnazija A. G. Matoša Đakovo

 > Naslovnica
Vijesti

Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti

Autor: Ines Jančula, Mirta Lulić, 19. 2. 2022.

Godine 2015. Opća skupština Ujedinjenih Naroda proglasila je 11. veljače Međunarodnim danom žena i djevojaka u znanosti. Ciljevi obilježavanja ovog dana su: promicanje ravnopravnog sudjelovanja djevojaka i žena u obrazovanju, usavršavanju, radu i donošenju odluka u znanosti; eliminacija svake diskriminacije žena, uključujući u području obrazovanja i zapošljavanja te premošćivanje pravnih, ekonomskih, socijalnih i kulturnih barijera kroz poticanje razvoja obrazovnih politika i programa, uključujući školske kurikulume s ciljem poticanja većeg sudjelovanja žena i djevojaka, promocije razvoja karijere u znanostima i prepoznavanja postignuća žena u znanosti.

Učenici drugih i trećih razreda pogledali su video koji su napravile djevojke iz Udruge Penkala i mlade hrvatske znanstvenice.

Poveznica na video: https://youtu.be/kBMa4EScYfY

Profesorice su im zadale zadatak da istraže i predstave živote i dostignuća dvije znanstvenice u Hrvatskoj ili svijetu koje su kroz povijest ostvarile značajan doprinos znanosti.

U prilogu možete pogledati radove naših učenika.


Priloženi dokumenti:
dan_zena_u_znanosti_2.docx (372.64 KB)
dan_zena_u_znanosti_3.docx (1.56 MB)


CMS za škole logo
Gimnazija A. G. Matoša Đakovo / +385 31 814060, HR-31400 Đakovo / gimnazija-agmatosa-dj.skole.hr / ured@gimnazija-agmatosa-dj.skole.hr
preskoči na navigaciju