preskoči na sadržaj

Gimnazija A. G. Matoša Đakovo

 > Naslovnica
Vijesti

Profesorica Mirela Šunda predavačica na događaju pod nazivom “Znanost u prolazu” u Zagrebu

Autor: Unknown , 20. 2. 2022.

 

Što je "Znanost u Prolazu" ?

5. ožujka 2022. Cvjetni trg u Zagrebu bit će pretvoren  u arenu za javno učenje i znanstvenu raspravu kroz radionice i predavanja hrvatskih znanstvenica te promociju njihove znanosti!

 

Posebnost događanja “Znanost u prolazu” je što će na njemu izlagati isključivo znanstvenice. Zbog toga je i kao datum održavanja manifestacije odabran datum blizu Međunarodnom danu žena. Na ovoj manifestaciji znanstvenice će pričati o tome što ih fascinira i zašto misle da imaju najbolji posao na svijetu. Cilj ovoga događaja  je postići šire sudjelovanje društva u znanosti te razbiti mitove o znanosti i znanstvenicama.

Na događaju će sudjelovati 12 znanstvenica. Na poveznici  http://udruga-penkala.hr/zup/ možete pročitati nešto više o svakoj od njih i o njihovim područjima istraživanja. Četiri znanstvenice nastupaju istovremeno. Jedno individualno predavanje traje 15ak minuta te se ponavlja 4 puta unutar jednog sata.

Za više informacija o Znanosti u prolazu, udruzi Penkala i njenim aktivnostima, posjetite [Web stranicu Penkale].
CMS za škole logo
Gimnazija A. G. Matoša Đakovo / +385 31 814060, HR-31400 Đakovo / gimnazija-agmatosa-dj.skole.hr / ured@gimnazija-agmatosa-dj.skole.hr
preskoči na navigaciju