preskoči na sadržaj

Gimnazija A. G. Matoša Đakovo

Vijesti

Posjet Češkoj i završna konferencija

Autor: Dragana Matković, Hrvoje Miletić, Mirjana Mikec, 6. 7. 2019.

Projekt Understanding and Critical Media Literacy došao je do kraja. Posljednji

susret partnera održao se u Pragu  od 26.5 do 2.6.2019. Na ovaj susret osim

profesora Mirjane Mikec,Dragane Matković i Hrvoja Miletića išla su i 3 učenika 2a razreda: Lovro Lender,Lucijan Lončar i Ivan Šimić.

Učenici su bili smješteni u obiteljima i imali su prigodu upoznati njihov način života,a proveli su i vrijeme u školi na satima engleskog. Domaćin je bila privatna škola Dino iz Praga.

Škola ima odjele osnovne i srednje škole i nastava je na engleskom pa učenici na kraju obrazovanja polažu nacionalnu maturu ili europsku,te mogu studirati diljem Europe.

Aktivnosti su bile vezane uz projekt uz predstavljanje završnog rada svih partnera, katalog svih aktivnosti tijekom 3 godine.  Predstavljanje kataloga održano je u inspirativnom prostoru moderne galerije,a o njemu je govorila koordinatorica projekta Maris Nommik- Kartner. Osim nje svoja iskustva podijelili su i profesori Jordi Panellas iz Španjolske,Marian Dragomir iz Rumunjske,Milvi Tikka iz Estonije,Olcay Belli iz Turske i  Dragana Matković iz Hrvatske. Učenici su također sudjelovali i govorili o svojim iskustvima.

Drugi dan održana je konferencija na kojoj su partneri prezentirali svoje zadnje lesson planove. Naš tim imao je temu Fair trade koja je dobro prihvaćena,a prezentacija pohvaljena. 

Također smo imali prigodu predstaviti svoju školu,svoj grad i Hrvatsku.

Kulturni program je bio bogat. Obišli smo grad i njegove povijesne spomenike,išli na vožnju Vltavom. Posjet židovskoj četvrti,groblju i memorijalnom centru  bio je vrlo dojmljiv,a dvorac Karlštejn i Hostivar reservoir ostat će u dobrom sjećanju. Posjetili smo također i mjesta

vezana uz projekt radio stanicu Češki rozhlas i Seznam.cz što je zapravo kao Google na češkom.

Profesorica:Dragana Matković

 

 

"Erasmus was a 5/5 experience, and so was Prauge! My favourite thing was definitely meeting all the great people from many different countries. I had a really great time with them. I also enjoyed the fact that, because I was staying at my friend Šimon's place together with a friend from Estonia, Siim, I got the rare opportunity of communicating in English, rather than Croatian. All the new things I learned about media literacy also shouldn't be left unmentioned. All in all, Erasmus was a truly fulfilling experience and I'm hoping I will get to experience something like it again."

 

Ivan Šimić

Moje ime je Lucijan Lončar.

Pohađam gimnaziju A.G. Matoša u Đakovu, Hrvatska. 

Prisustvovao sam Erasmus projektu 2019. u društvu prof. Matković, prof. Mikec, prof. Miletić i sa svoja dva prijatelja iz razreda Lovro i Ivan.

U Pragu smo ostali tjedan dana, imali smo prezentaciju na temu Fair trade.

Obišli smo grad i njegove kulturne znamenitosti uz pratnju stručnih vodiča i domaćina koji su nas ugodno ugostili.

Sve u svemu sa sigurnošću mogu reći da nam je bilo zabavno i u svakom trenutku uzbudljivo. Drago nam ja što smo sudjelovali u takvom ispunjavajućem iskustvu i svakako bismo željeli to ponoviti.
CMS za škole logo
Gimnazija A. G. Matoša Đakovo / +385 31 814060, HR-31400 Đakovo / gimnazija-agmatosa-dj.skole.hr / ured@gimnazija-agmatosa-dj.skole.hr
preskoči na navigaciju