preskoči na sadržaj

Gimnazija A. G. Matoša Đakovo

 > Nastava  > Predmeti
DSD

Njemačka jezična diploma je njemački državni ispit koji obuhvaća poznavanje jezika na nivou C1 europskog referencijalnog okvira. Položeni ispit za njemačku jezičnu diplomu dokaz je jezične kompetencije na područjima: čitanje, pisanje, slušanje, govorenje, te stoga služi kao dokaz odličnog poznavanja njemačkog jezika.

Priprema za njemačku jezičnu diplomu provodi se i u našoj školi od 1. do 4. razreda u okviru fakultativne nastave Njemački jezik - nastava za njemačku jezičnu diplomu. Nastava i ispit su besplatni, a polaznicima se organiziraju i različite aktivnosti, izleti, projektni i jezični kampovi, te razmjena učenika s njemačkim školama.

Sam proces učenja organiziran je na različite načine. Uči se kroz rad u grupama, projektnu nastavu, snimanje filmova, istraživanje...

Njemačka jezična diploma priznaje se u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji kao dokaz poznavanja jezika potreban za upis na fakultet, a u Hrvatskoj, na odsjecima za germanistiku u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Zadru, te na pedagoškim akademijama u Zagrebu i Rijeci kandidatima na razredbenim ispitima donosi različite pogodnosti.

Drugi razredi, krajem prošle godine završili su projekt naziva "Mission Kaffe". Rezultat projekta je knjižica od 35 stranica. Za one koji ju nisu vidjeli u prilogu ove stranice nalazi se knjiga u wmw formatu. Uživajte!

 

  DSD - Mission Kaffee WM9 512 Download PAL.wmv


CMS za škole logo
Gimnazija A. G. Matoša Đakovo / +385 31 814060, HR-31400 Đakovo / gimnazija-agmatosa-dj.skole.hr / ured@gimnazija-agmatosa-dj.skole.hr
preskoči na navigaciju