2022-03-07 09:13:28

Znanost u prolazu s našom profesoricom Mirelom

Dana 5. ožujka naša profesorica Mirela Šunda sudjelovala je na događaju Znanost u prolazu, na kojemu je zajedno sa svojom kolegicom Barbarom Gilić predstavila Kineziologiju kao znanost i govorila na temu tjelesne aktivnosti i tjelesne pismenosti adolescenata tijekom pandemije bolesti Covid-19.

Profesorica Šunda i njezina kolegica Gilić, doktorandice su Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, a upravo teme o kojima su govorile na ovome skupu teme su njihovih doktorskih istraživanja.

Da je znanost jedan od najboljih poslova na svijetu poručilo je, uz našu profesoricu, još 15 znanstvenica sa zagrebačkog Cvjetnog trga gdje je organiziran događaj "Znanost u prolazu". Događaj je organizirala Udruga za promicanje znanosti "Penkala" uoči Međunarodnog dana žena kako bi promovirala znanstvenice - kao uzor novim generacijama.

Ponosni smo što je naša profesorica Šunda bila dio ovako važnog događaja. Sigurni smo da će svojim primjerom dati poticaj mnogim našim učenicima da krenu njezinim putem, jer kako sama kaže „Istraživati i kritički promišljati je uistinu  zabavno i uzbudljivo, a nove spoznaje do kojih dođeš primijeniti u praksi je neprocjenjivo!“ Zato samo hrabro koračajte i istražujete.

Događaj na Cvijetnom zabilježio je i HRT (https://magazin.hrt.hr/znanost-tehnologija/znanost-je-najbolji-posao-na-svijetu-5895594?fbclid=IwAR3A9J-_fNyNYDj4fdFgDsgLN9kGJ7ElIjADLz4gFUqu62fEcHCZ_w8nFrA&jwsource=cl . a želite li saznati više o samom događaju, ali i istraživanju  poslušajte radio emisiju u srijedu 9. ožujka u 20.15 na HRT 1.

Kako je bilo na Cvijetnom trgu, pogledajte i u foto galeriji.

 


Gimnazija A. G. Matoša Đakovo