2022-05-03 11:02:22

Učenici naše Gimnazije u ulozi pravih biologa istraživača na aktivnostima „Biolog-i-ja“ Odjela za biologiju iz Osijeka!

Naši su učenici posjetili Odjel za biologiju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i sudjelovali u aktivnostima „Biolog-i-ja“, koje Odjel provodi već 9. godinu za redom! Zadovoljstvo provedenim aktivnostima te novim iskustvima i poznanstvima jamstvo je izvrsne suradnje Odjela za biologiju i naše Gimnazije i u budućnosti!

U subotu, dana 30. travnja 2022. godine, učenici 2. i 3. razreda naše Škole, u pratnji predmetnih nastavnika iz biologija – Filipa Babića, mag. educ. i Sanje Mijakić, mag. educ., posjetili su Odjel za biologiju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku. Toga je dana Odjel za biologiju provodio projekt popularizacije biologije kao prirodne znanosti prepoznatljivoga imena „Biolog-i-ja“, a u aktivnostima interaktivne radionice na otvorenom „Lov na blago ulicama grada Osijeka“ iskušali su se i naši učenici.

Nakon provedene aktivnosti na otvorenom, naši su učenici mogli također i zaviriti u labose Odjela za biologiju, pitati sve što ih zanima vezano uz pojedine laboratorijske postupke koji se koriste u znanstvenim istraživanjima, kao i mogućnostima profesionalnoga razvoja nakon završenoga studija biologije.

Zadovoljstvo provedenim aktivnostima te novim iskustvima i poznanstvima jamstvo je izvrsne suradnje Odjela za biologiju i naše Gimnazije te ćemo i u budućnosti nastojati sudjelovati u svim sličnim aktivnostima!

U foto galeriji pogledajte nekoliko slika iz Osijeka.

 

Filip Babić, mag. educ.

Sanja Mijakić, mag. educ.


Gimnazija A. G. Matoša Đakovo