preskoči na sadržaj

Gimnazija A. G. Matoša Đakovo

 

Misija

Škola  pruža  najvišu kvalitetu odgoja i obrazovanja, čime će biti ostvarena zadaća podizanja razine znanja u gospodarskom, kulturnom i društvenom razvoju Slavonije i Hrvatske kao članice EU. Naša misija je brzi odgovor na promjene u tehnologiji i potrebama tržišta rada pružanjem izvrsnim nastavnicima uvjete razvoja obrazovanja i razvoj raznih partnerstava. Zajedno s vama želimo biti odgovorni, kvaliteta i održivi partner u stjecanju znanja, priznati u zemlji i inozemstvu, koji će biti prilagođeni potrebama pojedinca i društvenim potrebama.

Vizija

Gimnazija će  biti među najmodernijim i najuspješnijim odgojno – obrazovnim ustanovama, prepoznatljiva u Slavoniji, Republici Hrvatskoj i u inozemstvu, a nastavljajući raditi s okolinom u kojoj živimo i radimo, prilagoditi se potrebama tržišta rada i potrebama mladih i odraslih za cjeloživotnim obrazovanjem.

Zaključak

Misija i vizija škole polazište su, okvir i orijentir  pri izradi  školskoga kurikuluma te godišnjega plana i programa rada. Vizija i misija prvi su korak prema postizanju autonomnosti, ali i naše prepoznatljivosti. Važno je istaknuti da je misija i vizija škole  u velikoj mjeri izraz osobnih vizija i misija pojedinih zaposlenika kako bi ih oni ujedno smatrali svojima, što  rezultira intrinzičnom motivacijom zaposlenika u izvršavanju njihovih radnih zadaća, a time i ostvarenjem školske vizije i misije.


CMS za škole logo
Gimnazija A. G. Matoša Đakovo / +385 31 814060, HR-31400 Đakovo / gimnazija-agmatosa-dj.skole.hr / ured@gimnazija-agmatosa-dj.skole.hr
preskoči na navigaciju